17 January 2020

Переваги та недоліки постової охорони

post-image

У нинішній час забезпечення охорони об'єкта має важливе значення. Величезною популярністю користується постова охорона. В даному випадку співробітник охоронної фірми нейтралізує загрози від будь-яких джерел. До основних функцій вахтової охорони відносять:

  • пропускний режим;
  • огляд транспортних засобів;
  • запобігання проникнення на територію, що охороняється сторонніх осіб;
  • патрулювання довіреної території.

Крім того, охоронці здійснюють контроль дотримання встановлених правил на об'єкті.

Переваги постової охорони

Постова охорона має масу переваг, серед яких варто відзначити наступні моменти:

  1. Знаходження співробітника охоронної фірми на пропускному пункті. Не обійтися без такого способу забезпечення безпеки на об'єктах з великою прохідністю. Постову охорону можна зустріти в офісних центрах, в масштабних складських комплексах. На охоронця можуть бути покладені обов'язки по догляду відвідувачів і співробітників підприємств, видачу тимчасових перепусток гостям, запобігання розкрадання матеріальних цінностей на підконтрольній території. Установка автоматичної системи контролю доступу, відеоспостереження спільно з постової охороною дозволяє забезпечити максимально ефективний контроль об'єкта.
  2. Огляд транспортних засобів, які в'їжджають або виїжджають з підприємства. При цьому обов'язково перевіряється наявність заборонених предметів в автомобілі. Крім того, при виїзді з території перевіряються супровідні документи на товар, запобігає несанкціонований вивіз цінностей. Не обійтися без постів охорони в розподільних центрах, на виробництві, в складських або транспортних комплексах.
  3. Затримання порушників порядку і підозрілих осіб. Сучасна техніка (детектор, рамка, камери) не здатна утримати зловмисників. Тому без співробітників охорони не обійтися. Вони не тільки затримують злочинця, але і передають його в правоохоронні органи за наявності доказів скоєного злочину.

Наявність блискавичної реакції при непередбачених ситуаціях. Технічні засоби призначені для інформування про надзвичайну подію, ліквідації запрограмованих ситуацій (включення пожежної системи, блокування замків при незаконному проникненні). Людина, крім того, зможе діяти по обстановці, наприклад, не допустити загоряння, викликати швидку, пожежну бригаду, поліцію.

Недоліки вахтової охорони

Мінусів у вахтової охорони значно менше. Основними недоліками є:

  • Імовірність прийому на роботу некваліфікованого працівника. Щоб уникнути такої неприємної ситуації, рекомендовано звертатися в надійні охоронні компанії. Ми маємо колосальний досвід в даній області. Всі співробітники проходять багатоступінчастий контроль при прийомі на роботу, а також спецнавчання.
  • Наявність людського фактора. Нейтралізувати такий негативний момент можна за допомогою застосування спеціальних технічних засобів.
  • Істотні витрати кожен місяць. Невеликі підприємства для економії використовують відеоспостереження, охоронну сигналізацію або систему СКУД, і цього цілком достатньо. На великих об'єктах без постової охорони не обійтися. Запобігання крадіжок і правопорушень дозволяє в найкоротший термін окупити витрати на послуги охоронної фірми.

Наша компанія Security Group враховує побажання замовника, всілякі нюанси і особливості об'єкта, тому ми пропонуємо послугу вахтової охорони тільки в разі потреби. Наші фахівці із задоволенням нададуть консультації, дадуть відповідь на всі питання.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!