10 February 2020

Супровід вантажів: особливості

post-image

Охоронна компанія Security Group вже протягом багатьох років спеціалізується на наданні послуг із супроводу вантажів. Завдяки такому значному досвіду співробітники охоронної компанії правильно застосовують отримані знання і враховують всілякі поза штатні ситуації. Компанія надає послуги по всій території України. Далі про особливості і найбільш гострі проблеми в процесі супроводу вантажів з точки зору генерального директора організації «Security Group».

Проблеми неякісного дорожнього покриття

Вантажні перевезення за допомогою автомобільного транспорту значно витіснили залізничні перевезення, особливо це актуального для невеликих партій на мале та середнє відстань. Однак розвиток інфраструктури досить слабке, а в деяких регіональних пунктах відсутній зовсім. З огляду на оцінку різних дорожніх відомств, можна зробити аналіз того, що неякісні дорожні покриття є результатом великої кількості аварійних ситуацій, показник яких становить 18-30%.

Погодні умови та транспортувальні проблеми

За рахунок поганих погодних умов знижується рівень безпеки під час руху авто транспортних засобів. Найчастіше безпеку знижується в зимовий період, коли присутній ожеледь і сніг на дорогах. Для того щоб мінімізувати ризики, що виникають із-за поганих погодних умов, в обов'язки фахівців входить контролювання швидкісного режиму, дотримання необхідної відстані між транспортними засобами, а також дотримання всіх встановлених вимог.

Проблеми, пов'язані з кримінальною сферою

Кримінал на трасах відноситься до самої основної проблеми, а перераховані вище критерії у вигляді поганих погодних умов і поганого дорожнього покриття тільки збільшують ризик виникнення криміналу. Наприклад, при неякісному дорожньому покритті водій зобов'язаний зменшити швидкість або навіть зробити позапланову зупинку. А з огляду на статистичні дані, можна сказати, що основна маса злочинних нападів відбувається саме в такі моменти. Також можливе шахрайство з боку водія і участь у змові зі злочинними організаціями. Результатом таких змов можуть стати такі неприємні наслідки, як зникнення паливної рідини і вилучення вантажів. Щоб уникнути даних проблем не варто економити, краще звернутися за допомогою до фахівців, які спеціалізуються в охорону й супроводження вантажів. Організація вантажоперевезень повинна здійснюватися ретельно з урахуванням всіх непередбачених поза штатних моментів.

Головні принципи роботи охоронного холдингу

У процесі планування супроводу вантажу на керівника покладаються такі обов'язки як:

  • необхідну кількість транспортних засобів для процесу супроводу;
  • охоронні особи;
  • аналіз планованого маршруту і його коригування;
  • спосіб зв'язку і інші фактори.

При плануванні маршруту спрямованого на супровід вантажу слід враховувати наявність всіх можливих ризиків з подальшим визначенням їх на карті. Ризик виникнення негативних факторів в основному підвищується в таких пунктах як:

  • стоянки;
  • пости ДАІ;
  • автозаправні станції;
  • станції тех. обслуговування і т.д.

Завдяки сучасному і системному підходу з перевезення вантажів можна значно знизити ризики виникнення загроз і попередити їх. У процесі перевезень охоронцями дотримуються всі прописані інструкції з основним порядком дій в тих чи інших ситуаціях. Також працівники охоронного агентства володіють необхідною фізичною формою і багаторічним досвідом. Співробітники охоронної компанії мають необхідні навички, завдяки яким знають, як поводитись при виникненні позапланових ситуацій.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!