26 August 2021

Фізична охорона підприємств

post-image

Фізичною охороною підприємства називають комплекс заходів, які спрямовані на забезпечення безпеки функціонування підприємства, збереження його матеріального майна, захист життя і здоров'я його співробітників за допомогою безпосередньої присутності співробітників охорони.

У зв'язку з активізацією виробничих потужностей в Україні та відкриття нових підприємств послуга фізичної охорони стала більш затребуваною. Основними завданнями фізичної охорони є:

  • здійснення пропускного режиму та недопущення несанкціонованого доступу на заводи, фабрики і / або в окремі будівлі, цехи і приміщення;
  • огляд автомобільного транспорту на в'їзді і виїзді;
  • недопущення розкрадань і псування майна;
  • патрулювання підприємства та прилеглої території;
    моніторинг системи відеоспостереження та пожежогасіння;
  • моніторинг дій відвідувачів, співробітників і обслуговуючого персоналу;
  • організація евакуації і початкові дії по усуненню пожеж, техногенних і природних аварій.

Охоронна компанія «Секьюріті Груп» організовує якісну охорону підприємств будь-якої форми власності, завдяки нашому захисті ви мінімізуєте ризики розкрадань або псування вашого майна.

Які існують особливості при охороні території підприємства

Ефективна охорона просто необхідна будь-якому заводу або фабрики, для організації захисту підприємства беруться до уваги всі характеристики виробництва. До них відносяться розташування об'єкта (віддаленість від населених пунктів, площа території, кількість будівель і приміщенні, присутність інших організацій на загальній території), специфіка його виробництва, специфіка товарів, які обробляються або виробляються на підприємстві, кількість співробітників та обслуговуючого персоналу, кількість автотранспорту, курсує в межах території об'єкта, графік роботи і багато іншого. Тому не існує шаблонного рішення охорони для всіх підприємств, для кожного вона формується індивідуально. Ще одним фактором може стати побажання замовника, які обов'язково включаються до плану охорони підприємства.

Функції охорони можуть поширюватися:

  • на окремі будівлі, цехи, поверхи і приміщення;
  • на складські приміщення;
  • на прилеглу до підприємства територію;
  • на транспортування матеріальних цінностей, сировини і продукції як усередині підприємства, так і від / до постачальників.

Заводи, фабрики та інші виробництва відносяться до специфічних підприємствам, пов'язаним з ризиками крадіжок і псування сировини, продукції, обладнання і технічної документації, тому до охоронців таких підприємств висуваються серйозні вимоги. Охоронці повинні бути фізично розвиненими і психологічно стійкими, вміти користуватися технічними засобами охорони, мати теоретичну підготовку і можливості для подальшого вдосконалення своїх професійних навичок.

Специфічні особливості фізичної охорони заводів і фабрик

Фізична охорона промислових підприємств повинна починатися з проведення перевірки цих об'єктів на предмет можливих ризиків і загроз, шляхів їх запобігання і продумування найбільш ефективною і раціональної системи забезпечення безпеки. Результатами цієї роботи є оформлення і підписання всіма сторонами документа, що регламентує методи і форми охорони промислового об'єкта.

На території заводу створюються пости фізичної охорони, на яких здійснюється контроль за пропуском робочих і відвідувачів, за переміщенням всіх видів транспорту. Технічними засобами практично неможливо здійснити пропускний режим у зв'язку з необхідністю контролювати не тільки людей і транспорт, а й те, що ці люди заносять, виносять або завозять, вивозять.

Контрольно-пропускні пости необхідні для:

  • перевірки допуску працівників і гостей підприємства до об'єктів або приміщень;
  • недопущення складення на об'єкт, що охороняється заборонених предметів;
  • недопущення несанкціонованого виносу або вивозу сировини, продукції або обладнання;
  • дотримання режиму роботи об'єкту, що охороняється.

Крім пропускного режиму на фізичну охорону покладаються й інші завдання, пов'язані з охороною промислового об'єкта:

  • здійснення патрулювання об'єктів і території підприємства;
  • контролювання дій співробітників;
  • моніторинг виробничого обладнання;
  • здійснення цілодобового чергування охоронців на постах;
  • захист співробітників.

Як здійснюється замовлення фізичної охорони підприємств

Охоронна компанія «Секьюріті Груп» надає повний спектр послуг з організації професійного захисту промислових об'єктів будь-якої форми власності. При необхідності можемо підготувати тендерну документацію на здійснення захисту як державних, так і комунальних об'єктів.

Спочатку проводимо аудит всіх об'єктів підприємства, оцінимо вже існуючу систему захисту, ступінь захищеності території, рівень оснащеності всіх постів і приміщень технічними засобами охорони. Наш аудит дозволить визначити недоліки існуючої системи охорони, а замовник отримає звіт, в якому проаналізуємо недоліки і запропонуємо свої методи і рішення, необхідні для посилення захисту підприємства.

Замовником, на підставі отриманого звіту, визначається обсяг фізичного захисту об'єкта з можливістю вибрати або повний спектр послуг або охоронні заходи на необхідному для нього рівні. Вартість розраховуємо по індивідуальним особливостям кожного об'єкта, вона залежить і від фізичних характеристик підприємства, і від специфіки виробленого товару, і від кількості співробітників і від багатьох інших складових.

Після оформлення договору на надання послуг з охорони промислового об'єкта компанія здійснює підбір професійної команди під конкретне підприємство, формуються групи цілодобового контролю, для денної і нічної зміни. Далі вибудовується контрольно-пропускна система, системи відеоспостереження, технічні засоби охорони і пожежогасіння.

Система охорони фабрик і заводів, організована охоронною компанією «Секьюріті Груп» забезпечить надійне зберігання майна і не допустить незаконного проникнення на об'єкт, що охороняється.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!