28 April 2021

Специфіка фізичної охорони нічних клубів

post-image

Охорона таких громадських закладів як нічні клуби, вимагає особливого підходу. Забезпечення якісної безпеки персоналу, відвідувачів і гостей таких закладів відноситься до високого ступеня складності. Тому до співробітників приватних охоронних компаній, фізично охороняють нічні клуби, пред'являються особливі вимоги.

Справа в тому, що нічні клуби відвідує велика кількість людей, багато з яких вживають алкогольні напої. Музика, веселощі, гучні компанії, алкоголь здатні довести деяких людей до збудженого стану і навіть викликати агресивний настрой по відношенню до співробітників нічного клубу або іншим відвідувачам. Та й такі місця є магнітом для нечистих на руку людей і іншого роду зловмисників.

Що зобов'язані виконувати співробітники охорони нічних клубів

Що б забезпечити максимальну безпеку в нічних закладах розробляють цілий комплекс різних ситуацій і дій охоронців, персоналу на них. на співробітників охорони нічного клуба покладається велика кількість обов'язків, основні з яких:

  1. Забезпечувати пропускний режим на територію нічного закладу. Досить важливий захід, при якому на охорону покладається перешкоджання проходу відвідувачів, що порушують правила відвідування цього закладу. Це може бути неадекватна поведінка, сильне алкогольне сп'яніння і неналежний зовнішній вигляд відвідувачів, спроби пронесення заборонених предметів і речей, в тому числі зброю, наркотики, алкоголь і багато іншого.
  2. Контролювати поведінку гостей всередині нічного клубу. Велика кількість людей плюс алкоголь - вибухонебезпечна суміш, тому охоронцям необхідно бути пильними, так як постійно існує небезпека виникнення конфліктних ситуацій. Фахівці охоронних організацій повинні попереджати зародження конфліктів та не допускати скандали, бійки, псування майна.
  3. Дозвіл виниклих конфліктів. Якщо ж не вдається попередити конфліктну ситуацію, охоронці повинні вжити всіх заходів, щоб її залагодити в найкоротші терміни. Це має на увазі і пояснення гостям правил відвідування нічного закладу, і фізичне перешкоджання бійок в межах своїх повноважень (розняти забіяк). Про всі такі випадки слід доповісти керівникам закладу.

Також, охоронці для максимального забезпечення спокою в нічному клубі повинні:

  • забезпечити громадський порядок навколо нічного клубу (не допускати розпивання спиртних напоїв поблизу клубу, перешкоджати бійок і т.д.);
  • контролювати роботу пожежної сигналізації і системи відеоспостереження;
  • запобігти терористичним актам (моніторинг залишених речей, недопущення проникнення озброєних людей і багато іншого);
  • затримувати порушників і зловмисників, передавати їх в руки представникам правопорядку при дотриманні вимог законодавства України;
  • забезпечувати безпеку речей гостей і майна закладу. Особливо необхідно звертати увагу на збереження речей у гардеробі, не допускати сторонніх в адміністративні, службові та підсобні приміщення.

За погодженням з керівництвом нічного клубу можуть додивлятися його співробітники для недопущення виносу матеріальних цінностей. Цей обов'язок також лягає на охорону нічного закладу.

Якими захисними технічними засобами забезпечуються охоронці

Для забезпечення максимального захисту відвідувачів і персоналу нічного клубу однієї фізичної охорони, навіть самої професійної недостатньо, необхідні технічні засоби охорони. Такі засоби дозволяють більш ретельно контролювати ситуацію, виключають вплив людського фактора на прийняття рішень, дозволяють сконцентрувати увагу охорони на найнебезпечніші напрямки.

До технічних засобів охорони відносяться:

  • рамка-металошукач і ручні металошукачі;
  • система відеоспостереження, яка охоплює не тільки зали для відвідувачів, але і інші приміщення і прилегла територія;
  • система пожежної сигналізації;
  • охоронна сигналізація (несанкціоноване проникнення);
  • автоматична система пожежогасіння;
  • засоби зв'язку.

Останнім часом актуальним засобом стала «тривожна кнопка» і для нічних закладів. У таких закладах «тривожні кнопки» можуть встановлюватися для схованої подачі сигналу небезпеки персоналом нічного клубу. Така прихованість дозволить охоронцеві оцінювати обстановку, не привертаючи уваги порушників і не турбуючи законослухняних відвідувачів.

Якими якостями повинні володіти співробітники охоронних компаній

Всі перераховані вище обов'язки, необхідність роботи з технічними засобами охорони вимагають від приватних охоронних компаній відповідної підготовки для своїх співробітників. Так, до фізичної форми співробітників приділяється значна увага, адже їм необхідно взаємодіяти з різного роду відвідувачами, в тому числі агресивними і неадекватними. І фізична підготовка дуже важлива, як і знання і вміння застосовувати прийоми самооборони. Але підготовка охоронців нічних закладів на фізичній підготовці не закінчується, їм також необхідно:

  • знати основи українського законодавства. Навіть застосування фізичної сили не має виходити за рамки дозволеного, інакше завдяки незаконним діям, з охоронця можна перетворитися на підозрюваного;
  • бути психічно стійким. Уміння тверезо оцінювати обстановку і адекватно реагувати на різного роду провокації відрізняє підготовленого співробітника охорони нічного клубу;
  • володіти навичками дипломатії. Багато конфліктів можуть бути улагоджені без застосування сили, досить знайти підхід і переконати потенційних порушників відмовитися від негідних вчинків;
  • мати навички роботи з технічними засобами охорони.

Додаткові вимоги до співробітників охоронних компаній

Нічні клуби є місцем відпочинку для великої кількості людей, тому до охорони пред'являється ряд додаткових вимог. Ні в якому разі не можна грубіянити, грубити гостям закладу, адже ще на вході у гостя складається враження про клуб, а грубий охоронець може швидко зіпсувати гарний настрій. Навіть у випадках виникнення порушень охорона зобов'язана шанобливо ставитися до відвідувачів, бути ввічливою, але гранично переконливою.

До зовнішнього вигляду охоронців також приділяється особлива увага, у багатьох подібних закладів існує свій характерний дрес-код, з яким і повинні відповідати всі співробітники охорони. І такий дрес-код повинен залежати від характеру закладу, але не повинен бути відразливим.

У нічних клубах, спрямованих на відпочинок молодих людей, необхідні високі і фізично розвинені охоронці, усім своїм виглядом дають зрозуміти агресивно налаштованим відвідувачам неминучість відповідальності за порушення, а звичайним - спокій і впевненість у безпеці відпочинку. У закладах для більш респектабельних відвідувачів підходять охоронці непомітного і ненав'язливого виду, але відрізняються високим професіоналізмом.

Не варто економити на охороні, надійна та професійна охорона позитивно впливає на репутацію нічного клубу, адже відпочивати приходять тільки в безпечні закладу.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!