08 December 2021

Для чого потрібно охороняти під'їзди багатоквартирних будинків

post-image

Квартири завжди були і поки що залишаються найчастішим місцем крадіжки особистих речей у громадян. І подібні проблеми виникають не лише у мешканців перших поверхів, зловмисники чудово почуваються в під'їздах багатоквартирних будинків, безперешкодно зламуючи або відчиняючи вхідні двері квартир. Кризові ситуації в країні даються взнаки – людям потрібні засоби для існування і для деяких квартирна крадіжка може здатися найлегшим способом позбавлення фінансових проблем.

Також проблемним питанням для наших під'їздів є акти мародерства та вандалізму, які здійснюють різні хулігани. Змальовані стіни і стелі, розбиті горщики квітів і вікна, відправлення природних потреб, розкидане сміття, порожні пляшки і недопалки навряд чи можуть сподобатися мешканцям будь-якої багатоповерхівки.

Тому всі фахівці охоронного бізнесу рекомендують організувати охоронні заходи щодо захисту своїх під'їздів. Але перш ніж безпосередньо приступити до охоронних заходів, необхідно спільно розібратися, які їх типи і методи підходять для вашого під'їзду.

Які цілі переслідуються при організації охорони під'їздів

Многие считают, что достаточно установить кодовый замок на входные двери подъезда и надежная защита ваших квартир обеспечена. Можем вас разочаровать – такой метод защиты давно не является препятствием для злоумышленников. После первого же ограбления соседской квартиры появляется коллективное понимание необходимости охраны всего подъезда. Для жителей многоквартирных домов, объединенных в ОСМД (объединения совладельцев многоквартирных домов), проще организоваться и обеспечить охрану своих подъездов своими силами, но такие порывы, обычно, очень быстро сходят на нет. В любом случае, самым надежным способом обезопасить подъезды многоквартирных домов остается обращение в профессиональные охранные организации.

Переваги співпраці з охоронними підприємствами щодо забезпечення охорони під'їздів:

  • всі вхідні двері мешканців, орендарів у під'їзді будуть перебувати під постійним контролем, зводячи нанівець ймовірність проникнення у квартири;
  • під'їзд стане місцем, яким всі жителі, гості і, насамперед діти, зможуть спокійно ходити без страху зіткнутися з невідомими особами;
  • все майно, що знаходиться в під'їзді (ліфтове, пожежне обладнання, всілякі лічильники, горщики для квітів, дитячі транспортні засоби та інше) буде в безпеці;
  • буде забезпечено порядок на всіх поверхах, жодних «бомжів» біля сміттєпроводів, небажаних гостей, які справляють потребу, розпивання спиртних напоїв невідомими особами, розмальованих стін та стель.

Але, незважаючи на явні переваги повного захисту під'їздів багатоквартирних будинків, багато співвласників ОСББ вибирають більш дешевий варіант захисту - встановлення камер відеоспостереження по периметру будинку, обладнання шлагбаумами в'їздів-виїздів та монтаж домофонів. Проблема в тому, що такий захист є ефективним від випадкових людей, але він не забезпечить належного рівня захисту від неправомірних дій несумлінних сусідів, гостей, різноманітних кур'єрів та різного обслуговуючого персоналу.

Що необхідно враховувати під час виборів охоронної компанії

Приймаючи рішення про залучення приватних охоронних організацій для забезпечення охоронних заходів вашого під'їзду, необхідно звертати увагу на надійність цієї організації та основні критерії, якими повинні вони відповідати:

  • наявність усіх ліцензій на провадження такої специфічної діяльності (щодо використання зброї, засобів захисту, спостереження тощо);
  • технічне забезпечення організації (наявність та можливості засобів зв'язку, систем відеоспостережень);
  • повний перелік послуг;
  • відкриті та зрозумілі тарифи;
  • чесні відгуки клієнтів, які успішно користуються послугами обраної охоронної фірми.

Якщо говорити про форму співпраці з охоронними організаціями, то таких лише дві, на них зупинимося докладніше:

  1. фізичні методи охорони під'їзду Для забезпечення такого методу охорони обладнується стаціонарний пост, на якому представник охоронної компанії нестиме службу. Робота цього охоронця полягає у забезпеченні пропускного режиму у під'їзд, регулярні поверхові обходи, огляди підвалу, горища та інших технічних приміщень. Для такої роботи підходять тільки професійні охоронці, які повинні мати хороші фізичні та психологічні якості, комунікабельність і відмінну зорову пам'ять. Фізична охорона під'їзду повинна передбачати загальну згоду всіх мешканців, тільки таким чином можна забезпечити надійне фінансування послуг охоронця;
  2. колективні способи охорони. Такі методи охорони практикуються для обмеженої кількості мешканців, наприклад, для окремого поверху. При цьому весь об'єкт обладнують спецзасобами, що забезпечують зв'язок та спостереження, до них відносяться пристрої постановки-зняття охорони, магнітні герметизовані контакти для вхідних дверей, датчики руху, світлодіоди, кнопки виклику охорони, датчики пожежної безпеки, відеодомофони. Все це технічне обладнання встановлюється лише після попереднього обговорення та підписання договору охорони. В екстрених випадках на такий об'єкт негайно виїжджає оперативна група, запобігаючи незаконним проникненням у квартири..

Від правильного вибору способу охорони залежить безпека мешканців будинку та збереження їх майна. При фізичному методі охорони залежить від професіоналізму охоронця, а колективний метод дієвий для невеликого об'єкта. Тому для найкращої охорони під'їзду ідеально підійде поєднання фізичної та колективної охорони.

Повна безпека мешканців, гостей та майна залежить виключно від можливостей мешканців багатоквартирного будинку, чим більша їх кількість візьме фінансову участь у забезпеченні охорони, тим якіснішою буде охорона.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!