28 January 2022

Як убезпечити дачу - поради від спеціалістів

post-image

У кожного власника заміського будинку з настанням зимового періоду виникає те саме питання: як убезпечити своє майно під час тривалої відсутності господарів. Багато власників дач або котеджів користуються своєю нерухомістю в теплу пору року. У літню пору там постійно або періодично хтось проживає, тому питання охорони дачі, як правило, не виникає. А взимку всі роз'їжджаються теплими квартирами до наступного весняно-літнього сезону, залишаючи будинок разом з майном практично без нагляду.

Цим і користуються дрібні зловмисники, які сприймають заміські будинки як «легку наживу». Злочинці забираються на дачі у пошуку будь-яких цінностей, вони можуть винести електроприлади та електроінструмент, садовий інвентар, можуть вкрасти весь метал, у тому числі зняти батареї опалення для здавання на металобрухт. Непоодинокі випадки простого хуліганства, коли на порожніх дачах влаштовують нічліжки невідомі особистості або затівають гулянки підлітки, що хитаються без діла.

 

Існує кілька способів забезпечення охорони заміського будинку. Давайте розумітися на надійності цих методів.

  1. Залишення дачі під наглядом сусідів. Дуже популярний спосіб, коли знаходяться сусіди, які цілий рік проживають по сусідству. Такі люди постійно наглядатимуть за вашою дачею, періодично перевіряючи цілісність вікон, дверей і замків. Але такий спосіб не є гарантією безпеки вашого майна та має низку недоліків. По-перше, такого сусіда може і не виявитися взагалі, або він проживає на значній відстані від вашої дачі. І, у разі незаконного проникнення, такий сусід не тільки не запобігає розкраданню майна, він може просто його не помітити. По-друге, такий «охоронець» не несе жодної відповідальності, ваше майно, швидше за все, охоронятиметься лише на словах та віддане на волю випадку.
  2. Використання пасивних засобів захисту. Ще один спосіб економної охорони, при якій власники самостійно встановлюють різні охоронні засоби та пристрої. Такими засобами є:
  • посилення заборів колючим дротом;
  • встановлення броньованих дверей;
  • обладнання вікон металевими ґратами;
  • розгортання сирен, систем, що імітують звуки собак, різних датчиків;
  • установка пасток, капканів та багато іншого.

Звичайно, використання всіх цих пристроїв може відлякати потенційних хуліганів або грабіжників, але є недоліки такого способу. Колючий дріт хороший для випадкових зловмисників, а цілеспрямований грабіжник не полізе через нього, він відчинить вхідні двері. Будь-які броньовані двері або грати можна розкрити або навіть виламати. Сирени, «ревуни», світлосигналізація працює від електромережі, а знеструмивши будинок, зловмисник легко позбавляється цих пристроїв. Також існує ймовірність, що такі звукові та світлові пристрої просто не почують або не побачать. Що стосується пасток і капканів, повинні попередити, що ці пристрої можуть завдати шкоди здоров'ю людей, навіть якщо це зловмисники. А відповідати за завдані каліцтва, швидше за все, доведеться господареві заміського будинку перед законом.

  1. Здача дачі у найм. Такий спосіб підкуповує своєю оригінальністю, адже всю зиму в заміському будинку проживатимуть люди, забезпечуючи йому охорону, так ще й можна заробити при цьому. Але не все так просто, адже знайти орендаря дачі на зиму дуже складно, і навряд чи хтось захоче в період холодів оселитися далеко від цивілізації. Якщо й знайдуться такі, то, швидше за все, це будуть тимчасові працівники, які можуть створити власнику дачі більше проблем, аніж заробітків. Та й не кожен господар погодиться пустити до свого котеджу сторонніх людей, які будуть користуватися вашим майном, спати у ваших ліжках.
  2. Здача будинку під охорону приватної охоронної агенції. Вважається найнадійнішим способом охорони заміського будинку, останнім часом така послуга має все більший попит. Варіанти охорони дачі приватними охоронними агенціями можуть бути різні:
  • підключення сучасної охоронної сигналізації;
  • встановлення тривожної кнопки;
  • монтування системи відеоспостереження та системи, що контролює доступ до об'єкта;
  • патрулювання прилеглої до заміського будинку території;
  • комплексна охорона, що поєднує всі перераховані вище варіанти.

Власники кількох дач (дачного селища або кооперативу) можуть кооперуватися та замовляти охорону свого нерухомого майна в охоронних організаціях.

Наявність цілодобової охорони (а тим більше озброєної) завжди є фактором, який відлякує зловмисників. Уклавши договір з охоронною компанією, ви забезпечите цілодобове спостереження за дачею та вашим майном.

Підсумовуючи, слід зазначити, що тільки професійна охорона, яку надають приватні охоронні агенції, може забезпечити безпеку нерухомого майна. Всі інші способи спрацьовують в окремих випадках і не забезпечують надійної охорони заміського будинку. А охоронні агенції можуть гарантувати повну безпеку дач та котеджів, ваш заміський будинок завжди перебуватиме під контролем у професійної служби охорони.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!