08 June 2021

Як захистити вікна від проникнення

post-image

Коли господар квартири планує встановлювати нові вікна, він цікавиться різними характеристиками віконних конструкцій, в першу чергу його цікавлять тепло- і звукоізоляційні властивості, забезпечення припливу свіжого повітря. До естетики вікна також пред'являються особливі вимоги, адже вікно не просто має зберегти тепло в приміщенні, воно повинно гармонійно вписуватися в інтер'єр самого приміщення, забезпечувати легкість і простоту експлуатації.

Так, все це дуже важливо, але більшість замовників вікон і не замислюються, що віконний проріз пов'язаний з зовнішнім світом, який далеко не завжди мирний і спокійний. Є думка, що вікна є запасними виходами у випадках екстрених ситуацій, але не всі знають, що для зловмисників вікна є запасним входом в приміщення. Тому основною вимогою, що пред'являються до віконних конструкцій, має бути забезпечення безпеки.

 

Від яких видів небезпеки повинні оберігати вікна

 

Сучасні віконні конструкції просто вражають своєю різноманітністю. Матеріали виготовлення, кількість стулок і їх розміри, кольори, наявність склопакетів і додаткового декору представляють складний вибір, все залежить від можливостей замовника. Але вони повинні забезпечувати безпеку в трьох аспектах:

  1. Надійність самої конструкції. Це досягається завдяки використанню надійних склопакетів і металевого профілю. Скло бажано вибирати підвищеної міцності, можливе використання різних захисних плівок. Будь-який елемент віконної конструкції на протязі тривалих термінів експлуатації не повинен травмувати або завдавати іншої шкоди своїм господарям.
  2. Безпека для дітей. Важливий момент, якщо звернути увагу на щорічну статистику дитячого травматизму через залишених дітей близько відкритих вікон. Для дитячої безпеки використовується недорога фурнітура, яка дуже просто монтується. Це віконна ручка з замками, замки-блокіратори і всілякі пристрої, що обмежують відкривання віконних рам.
  3. Захист від незаконного проникнення. Особливої ​​актуальності це питання набуває для жителів нижніх і мансардних поверхів багатоквартирних будинків, господарів приватних домоволодінь і котеджів.

 

Як захистити віконні прорізи від небажаного проникнення

 

Найпростіший метод убезпечити вікна від злому - встановити решітку або рольставні. Це найбільш популярний метод убезпечити власне житло, особливо нижніх поверхів від небажаного проникнення через віконні прорізи. Таке засіб не стільки захищає вікно від проникнення, скільки призначене відлякати зловмисників від виконання ними злочинних задумів. Справа в тому, що не кожен шахрай стане возитися з гратами або ролетами у всіх на виду. До серйознішим засобам забезпечення безпеки відносять антивандальную фурнітуру, бронювання стекол, установку посилених елементів конструкції.

Найбільш практичним методом захисту віконних прорізів в наш час є установка охоронної системи сигналізації. Укладаючи договір з охоронними організаціями, ви перекладаєте відповідальність за безпеку вашого приміщення на них. Згідно з угодою буде встановлена ​​система датчиків на вікнах і дверях, що дозволяє при зломі передати сигнал на пульт охоронної компанії. Також певний ефект вийде при установці камери відеоспостереження, спрямованої на віконне простір. Так, вона не захистить від проникнення, але дозволить побачити шахрая ще до моменту правопорушення і дасть можливість співробітникам поліції швидше розкрити злочин. Більшість зловмисників, побачивши камеру відеоспостереження, відмовляться від злих намірів.

Найбільший захист вікон забезпечується тільки комплексом всіх перерахованих вище методів. Спланувавши заміну вікон - подбайте про безпеку свого майна.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!