28 January 2021

Особливості організації охорони бізнес-центрів та офісів

post-image

Бізнес-центром називається будова або комплекс будівель, в якому розташовуються офісні та інші приміщення з необхідною інфраструктурою. У цих приміщеннях фірми, компанії та інші організації забезпечують свою ділову діяльність. В офісних приміщеннях розташовується велика кількість дорогого обладнання, оргтехніки та інших матеріальних цінностей. Про важливість знаходяться тут документів або про інтелектуальну власність, що курсує в межах офісів, нагадувати не потрібно.

Охорона бізнес-центрів та офісів

Для забезпечення збереження матеріальних цінностей та інтелектуальної власності практично кожна організація в бізнес-центрі має свої власні служби безпеки або охорони. Але охорона в окремих офісах, навіть найсучасніша і технологічна, не може забезпечити надійну охорону всього бізнес-центру.

У зв'язку з тим, що такий об'єкт, як бізнес-центр, притягує увагу зловмисників всіх мастей, необхідно організовувати його комплексну охорону. Охорона офісів і бізнес-центрів має ряд своїх особливостей:

  • в одній будівлі знаходяться офіси найрізноманітніших фірм та організацій, зовсім не пов'язані між собою і мають різну специфіку діяльності;
  • велика кількість людей, які відвідують офіси протягом дня (співробітники офісів, обслуговуючий персонал, запрошені особи та інші люди);
  • нерівномірність відвідування протягом дня, коли потік людей зростає вранці та ввечері, а в нічний час або у вихідні дні він дорівнює нулю;
  • необхідність оберігати не тільки матеріальні цінності, а й інтелектуальну власність;
  • високі навантаження на електричні мережі, які можуть призводити до виникнення загорянь і пожеж;
  • необхідність повномасштабної і швидкої евакуації всіх відвідувачів бізнес-центру в екстрених ситуаціях.

Комплекс заходів щодо забезпечення охорони бізнес-центру або офісів

Кожен об'єкт унікальний і план організації охорони повинен враховувати як характер самої будівлі, так і внутрішніх приміщень. Мінімальний комплекс заходів щодо забезпечення охорони бізнес-центру або офісів, повинен складатися з:

  • обладнання технічними засобами охорони всього об'єкта (сигналізація, тривожні кнопки, система відеоспостереження, турнікети, шлагбауми і багато іншого). Таке обладнання не повинно псувати зовнішній вигляд і кидатися в очі;
  • організації пропускного режиму на територію бізнес-центру, в окремі будівлі, корпусу, поверхи і т.д .;
    патрулювання;
  • контролю переміщення автомобільного транспорту по всій території бізнес-центру;
  • організації виклику служб оперативного реагування в екстрених випадках.

Послуги охорони від Секьюріті Груп

Особливу увагу охоронна компанія «Секьюріті Груп» пред'являє професійній підготовці співробітників охорони. Наші фахівці мають багаторічний досвід подібної роботи, періодично проходять підготовку для дії в непередбачених ситуаціях, проходять перевірки фізичного розвитку.

Робота охорони в бізнес-центрах передбачає щоденне спілкування з великою кількістю відвідувачів, тому ми постійно звертаємо увагу на психологічний стан наших співробітників, їх здатність врегулювати будь-які конфлікти. Зовнішність наших співробітників завжди на висоті, наші люди забезпечать всебічну захищеність і будуть вселяти відчуття повної безпеки.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!