05 August 2020

Організація охорони в супермаркеті

post-image

Супермаркет є бажаною метою для різноманітних кримінальних осіб та злочинних організацій. Касові апарати з готівкою, а також матеріальні цінності, присутні в магазині, є бажаними об'єктами для злодіїв. Крім того, власник великого супермаркету може зіткнутися з такими особами як хулігани, вандали, порушники громадського порядку. Також варто сказати і про пожежну безпеку та захист обладнання у разі аварійних ситуацій.

Питання безпеки супермаркету є досить серйозним, рішення якого важливо віддавати виключно професіоналам своєї справи. Спеціалізацією компанії Security Group є надання широкого переліку послуг та особистих напрацювань у охоронній сфері. Наші фахівці застосовують спеціальні схеми та вирішення завдань, які спрямовані на запобігання великим фінансовим та репутаційним втратам.

Що вибрати: інструментальний контроль чи фізичну охорону?

Навіть при внесенні дуже солідних фінансових витрат для найму професійної охорони майно в магазині не є повністю захищеним, також як обладнання та здоров'я персоналу. Крім того, якість охоронних послуг значно визначається горезвісним «людським фактором». В основному це актуально, якщо є недорога альтернатива, така як установка охоронних контурів, основою яких є сучасна контролююча і фіксуюче обладнання.

Для інструментальних комплектів характерна висока надійність, функціональність, невисокий ціновий сегмент та максимальна ефективність у будь-який час дня та ночі. Розмістивши грамотно відеокамери та датчики, охоронна система повною мірою охоплює всю територію супермаркету із забезпеченням візуального контролю. Охоронна система миттєво сповіщає про несанкціоноване проникнення на територію торгового центру та фіксує випадкові крадіжки.

Комплектація використовуваних пристроїв для охорони супермаркетів

На сьогоднішній день провідними світовими виробниками представлений широкий вибір охоронного обладнання, метою якого є забезпечення безпеки продукції та підтримка безпеки персоналу в супермаркеті. Комплексна система охоронної сигналізації включає елементи у вигляді:

  • датчиків, які сповіщають про протизаконне відкриття дверних та віконних систем;
  • датчиків руху з наявністю фотопідтвердження;
  • відеокамери спостереження за супермаркетом та його окремими територіями;
  • вітринної сигналізації;
  • тривожна кнопка;
  • контрольної панелі;
  • керівної клавіатури.

Робота відеокамер із широким кутом охоплення здійснюється за допомогою wi-fi підключення. Архів усіх записів переноситься до хмарного сховища з можливістю зберігання 1 місяць. Вбудовані батареї передають живлення бездротовим датчикам, які працюють незалежно від присутності або відсутності електронапруги.

Комплексний підхід у облаштуванні захисних систем супермаркетів

Звичайно, основним пріоритетним напрямком для власника та персоналу торгового центру є забезпечення захисту майна від крадіжок. Однак є й інші фактори, які також є важливими. Вони визначаються можливим ризиком випадкових спалахів та технічних аварій (теплотраси, трубопровідне водопостачання, інші комунікації).

Захист від загорянь є не тільки традиційними пожежними гідрантами та вогнегасниками, але також і системою раннього попередження у разі вогнища загоряння. У системі можуть передбачатися датчики задимлення, що реагують на дрібну кіптяву в повітрі, а також наявність температурних датчиків, які спрацьовують за показниками повітря вище за певні норми.

Захист від протікання виконують сповіщувачі протікання води, що включаються в сигнальний контур. Місцями їх встановлення є найбільш уразливі прилягання та з'єднання у відповідних трубах.

Підключення пультової охорони та тривожної кнопки в магазинах

До головного критерію в роботі сигнальних систем відноситься швидке реагування у разі ситуацій, що виникають у супермаркеті. Ідеальним рішенням для забезпечення ефективної охорони у супермаркеті стане підключення системи до охоронного пульта моніторингу. Завдяки даній опції значно скорочується час, який потрібний для обробки тривожних сигналів та виїзду на об'єкт фахівців швидкого реагування.

До корисного доповнення пультового підключення відносяться переносні та стаціонарні тривожні кнопки. Переносний варіант даних пристроїв дає можливість зберігати елементи навіть у кишенях одягу, а стаціонарних кнопок необхідне розміщення під прилавком, касовим апаратом або інших місцях. У разі спроби розкрадання сторонньою особою або при порушенні громадського порядку співробітником супермаркету натискається кнопка тривоги, що сприяє моментальному сигналу в моніторинговий центр.

Ряд переваг системної охорони Security Group

Надання послуг охорони спрямоване на створення ефективних захисних систем для супермаркетів та торгових центрів від таких ситуацій як: кримінальні атаки, матеріальні втрати, техногенні аварії та інші ризики. Ми використовуємо обладнання, яке виготовляють провідні компанії таких країн як США, Ізраїль та Канада.

Співробітниками компанії Security Group є велика кількість тривожних бригад на транспортних засобах, що сприяє забезпеченню швидкого реагування на виклики. Отримавши сигнал про те, що сталося, наші фахівці моментально виїжджають на об'єкт. Весь процес до моменту прибуття триває близько 5-7 хвилин.

Звязавшись із нашими менеджерами в телефонному режимі, можна отримати інформацію, пов'язану з проектуванням, монтажем та експлуатацією сигналізації Security Group.

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!