23 May 2022

Причини помилкового спрацьовування охоронної сигналізації

post-image

Охорона приміщень за допомогою технічних пристроїв – одна з найпопулярніших послуг. Технічні системи охорони встановлюються всередині та зовні приміщення. Якщо один із датчиків спрацьовує - на місце події відразу виїжджає група швидкого реагування.

Але бувають ситуації коли датчики спрацьовують без причини. Найчастіше це трапляється з інфрачервоним датчиком руху. Чому так відбувається? Давайте розбиратися.

Основні причини помилкового спрацьовування датчиків руху та інших сигналізацій

При наданні охоронних послуг справність сигналізацій та датчиків – це головне правило. І вихід датчика з ладу завдає безліч неприємностей як замовнику, так і фірмі, яка надає охоронні послуги.

Основні причини виходу датчиків сигналізації з ладу:

  • поломка шлейфу;
  • вплив зовнішніх факторів;
  • поломка окремих складових у датчику;
  • електромагнітні перешкоди;
  • помилки, яких було допущено під час монтажу системи.

Поломка в шлейфі сигналізації найчастіше виникає через нестабільний електричний струм. Така проблема може виникнути при неправильній установці шлейфу.

Також часто на датчики можуть впливати домашні тварини, птахи або інші фактори, на які реагує датчик.

На роботу сигналізації впливають електричні наведення. Джерелом таких перешкод можуть бути різні механізми із електричними приладами. Також зловмисники можуть навмисно вплинути на систему сигналізації, намагаючись вивести її з ладу.

Також трапляються випадки, коли при монтажі датчиків потрапляє пил або сторонні тіла. Це також викликає збій у роботі сигналізації.

Часто, при неправильному монтажі датчиків поблизу дерев або кущів може спрацювати сигналізація від сильного вітру.

Найчастіший випадок помилкової тривоги – це реагування датчиків руху. Датчики спрацьовують на хатніх тварин, потоки вітру, мимовільне падіння предметів.

Замовити монтаж охоронної сигналізації в Києві, Україні

Як бачимо, встановлення охоронної сигналізації необхідно довіряти лише професіоналам. Це допоможе відразу ж усунути причини помилкового спрацьовування сигналізації, спричинені неправильним монтажем.

Охоронна компанія Security Group пропонує встановлення охоронної сигналізації як у Києві, так і по всій Україні. Для обговорення деталей та укладання договору необхідно зателефонувати нам за номером телефону 0 (800) 300-847, який працює цілодобово та є безкоштовним з усіх операторів. Також можна залишити заявку і ми передзвонимо вам найближчим часом.

Довіряйте свою безпеку лише професіоналам, звертайтесь до Security Group!

Замовити дзвінок
+
Чекаю дзвінка!